עקבו אחרינו גם
ברשתות החברתיות
הסכם פיקוח בניה

הסכם פיקוח בניה

אם אתם מתכננים פרויקט בנייה, כבר בטח הספקתם לגלות שצפוי לכם כאב ראש לא קטן.
כל פרויקט בנייה הוא תהליך עמוס בפרטים, וכולל עשרות קבלנים ואנשי מקצוע אשר צריכים לעבוד ביחד, בצורה סינכרונית, תוך כדי הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר ואיכות העבודה. לשם כך, מקובל לחתום על חוזה ניהול פרויקט או הסכם פיקוח בניה.
מה כולל הסכם פיקוח בניה? ואילו סעיפים קטנים וחשובים רצוי להגדיר בפנים? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.

הסכם פיקוח בניה

מי הוא מפקח הבניה בפרויקט שלכם

מנהל פרויקט/ מפקח בנייה הוא איש המקצוע המלווה אתכם עוד מתהליכי התכנון ועד להשלמת הפרויקט, והוא אחראי על היישום, הפיקוח ועל כל תהליכי הבנייה.
לפני תחילת העבודה, כל מפקח בנייה חייב לחתום עם הסכם פיקוח בנייה מול לקוחותיו, כך שהלקוחות יבינו מה התנאים לפיקוח ומה תהיינה הציפיות בזמן הבנייה עצמה ולאחריה.
הסכם פיקוח הבנייה הוא חשוב ביותר, מכיוון שהוא קובע עקרונות מנחים שיהיו בעלי השפעה מכרעת על אופי העבודה.
מהם האלמנטים החשובים שחשוב להגדיר מראש במסגרת הסכם פיקוח הבנייה?
אישורי בנייה- תפקידו של המפקח הוא לדאוג לאישורי הבנייה השונים מהוועדה לתכנון ובנייה, וכן מהרשויות שבאזורן נבנה המבנה.
לוחות זמנים– על המפקח לגבש לוחות זמנים מסודרים, ותוכניות למעקב ההתקדמות של הפרוייקט. בנוסף עליו לערוך פגישות לגבי בדיקת התוכניות בכדי לוודא את התאמתן והשלמתן.
אומדן תקציבים- חשוב להגדיר בחוזה מסגרת תקציבית לתהליך הבניה, תוך פירוט המרכיבים, לקיחת אחוז טעייה מסוים והתחייבות של חברת פיקוח הבניה לשמור על אותה מסגרת תקציבית. יש להכין כתבי כמויות, השוואות של הצעות קבלנים, והפקה ועריכת מפרטים טכניים.
האחריות התקציבית, בניהול פיקוח בבניה היא בפיקוח על חומרי הבנייה וסיוע בבחירת הקבלנים תהיה באחריות מפקח הבנייה.

חשוב להדגיש, כי מפקח בניה איכותי נבחן בנוסף ביכולתו "לכווץ" את לוחות הזמנים, כך שהנכס יהיה מוכן בשלב מוקדם יותר ויעלה ליזם הרבה פחות.

שכר ועלויות נלוות- יש להגדיר מראש את שכרו המיועד של המפקח אשר מתמחה בניהול פרויקטים, כאשר הדרך המומלצת היא לקבוע שכר גלובאלי לפרויקט הבניה, שישולם בתשלומים, תוך הגדרת סכום סופי לתשלום שיימסר עם סיום העבודה.

בנוסף- חשוב להתייחס למקרים של עיכובים ואי עמידה בלוחות זמנים של הפרוייקט, כאשר ייוצר מצב שבו המפקח אינו נושא בעלויות שאינן באחריותו, אולם גם אינו יוצא כששכרו בהפסדו בשל מקרים שאינם תלויים בו.

הימנעות מניגוד אינטרסים- חשוב לוודא כי מפקח הבניה כפוף לכם בלבד, ואינו מתנהל במערכת יחסים בעלת אינטרס כלכלי עם שום גורם אחר. כך- למפקח אסור יהיה לקבל תמלוגים מבעלי מקצוע שונים (לרבות הקבלן) ויהיה עליו לבצע את עבודתו תוך ראיית האינטרס שלכם בלבד.

תחומי אחריות- תחומי האחריות של מפקח הבניה הם על התהליכים, הגורמים והאנשים הנוגעים לתהליך הבניה. המפקח יפקח גם על בעלי מקצוע שלא נשכרו על ידו, (לדוגמה חשמלאי/ אינסטלאטור שנשכר על ידי הקבלן וכו') וחשוב לתת למפקח הבניה מרחב עשייה ובחירה, בכדי שיהיה אפשר להבטיח התנהלות רציפה, ואיכותית בכל שלבי הבינוי.

פיקוח בניה

סעיפים נוספים שצריכים להיות כלולים בהסכם פיקוח הבנייה

פיקוח צמוד– הפרוייקט צריך להיות מלווה בצוות פיקוח מנוסה שכולל מהנדסים מומחים ומוסמכים, באופן יום יומי.
עבודה מול אדריכל– המפקח יעבוד מול אדריכל מנוסה שיפקח על הבנייה, יהיה נוכח בכל שלבי הביצוע, יסייע בבעיות ובפתרונן וינהל את יומני העבודה.

רשלנות מקצועית– ביכולתו של המפקח יהיה לפטר קבלן, או להפסיק את עבודת הבניה, כאשר הוא רואה שישנה רשלנות מצד הקבלן או קבלני המשנה.

עלויות הביצוע– על המפקח לדאוג כי הפחתה של עלויות ביצוע הפרוייקט, לא יפגעו ברמה האיכותית של הפרויקט.

לסיכום – חשיבותו של הסכם מסודר

מפקח הבנייה הוא זה שמקשר בין מנהל הפרויקט, האדריכל, המתכנן ושאר הספקים שמעורבים בפרויקט, והוא זה שאחראי על הפרוייקט משלב הארגון והתכנון ועד סיומו.
חוזה מסודר עם הסכם פיקוח בניה, ובו כל הסעיפים הנדרשים מול מנהל הפיקוח יעניק לכם שקט נפשי, שכן אינכם מסוגלים להיות באתר הבניה בכל רגע נתון. וגם, לו יצויר שיכולתם להיות שם, אינכם בקיאים בהליכי הבניה ובתקנות הרלוונטיות על מנת להימנע מליקויי בניה.
עיגון הסעיפים החשובים בתהליך הפיקוח בחוזה מסודר, תעניק לכם שקט נפשי וידיעה שהפרוייקט שלכם נמצא בידיים טובות.
עם ניסיון של שנים רבות בניהול ופיקוח פרוייקטים, חברת AQUADOM תשמח ללוות אתכם משלב התכנון הראשוני של פרוייקט הבנייה והשגת היתר בניה ועד גמר הביצוע.
למידע נוסף על הסכם פיקוח בנייה, ולקבלת מענה מקצועי בהקדם, הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר או להשאיר פרטים באתר שלנו.

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

AQUADOM
AQUADOM

חברת AQUADOM מספקת שירותי פיקוח בניה, ניהול פרויקטים, חישוב כמויות וליווי ליזמים, קבלנים ופרטיים בבניה.

מעוניינים לשמוע עוד? השאירו פרטים!
אהבתם את המאמר? שתפו!
Call Now Button